вторник, 22 февраля 2011 г.

Ах море, море...



Всем доброй ночи! Я как всегда))) Все спят уже давно,а я в блогах застряла.))) Посмотрела свой последний пост, давненько не показывала вам ничего новенького, точнее старенького) Сейчас покажу вам мой очередой подносик (уж очень он мне нравится) и побегу спать.


Herkese iyi geceler! Ben her zamanki gibi bu saatte uyumuyorum)))Blogları gezerken böyle kaldım) Uzun zaman yeni bir şey size göstermedim. Şimdi çabucak size yeni tepsi göstereceğim (onu çok seviyorum) ve uyumaya gideceğim.










Мой муж работает капитаном яхты и попросил меня сделать поднос в морском стиле. Жена хозяина яхты, увидев этот поднос, поинтересовалась в каком магазине мой муж отыскал его, добавив, что ей такие вещи почему-то никак не встречаются.)На что муж ей ответил, что найти такой же поднос во втором экземпляре, тем более в магазине, у нее нет никаких шансов, так как сделан он его женой специально для этой яхты и второго такого нет и быть не может) Эксклюзив))) Многие долго не могли поверить, что "такое" можно сделать своими руками. Для меня это был лучший комплимент))) Чуть позже поступил уже заказ на второй такой поднос, такой да не такой, все равно он не получился в точности как первый, не хуже не лучше, чем первый, просто другой. В этом, на мой взгляд,и   заключается ценность вещей ручной работы, что как бы ни старался повторить предыдущую работу, используя одинаковые материалы,одинаковую технику исполнения, все равно двух идентичных работ никогда не получится, маленькой деталью, маленьким штрихом работы все равно отличаются друг от друга, и обладатель этой работы имеет полное право считать свое приобретение эксклюзивом.


Benim eşim özel yat kaptanı olarak çalışıyor, o tekne için bir tepsi yapmamı rica etti. Ben tabii ki denizci tepsi yaptım. Onu geçen sene yapmıştım. Kocamın patronunun eşi o tepsiyi görünce onu hangi mağazadan aldığını sormuştu. Kocam dedi ki: " Böyle tepsi hiç bir yerde bulamazsınız, çünkü eşim onu özel olarak sadece bir tane sizin için hediye olarak yapmış" Çok şaşırdılar, böyle bir tepsi el ile nasıl yapılabilir diye düşündüler ve zor inandılar))) Benim için o en güzel komplimandan biriydi zaten.))) Daha sonra ikinci aynı tepsi bana sipariş verilmişti, yaptım, aynı malzeme,aynı tekniği kullandım,ama yine de aynı,kopya olmadı. Bence bu el işinin bir özelleği, aynı çalışmalar hiç bir zaman AYNI olmuyorlar,olamazlar. El işi gerçekten özel bir şey...özel,bu işin özelliği anladığı insanlar için..

6 комментариев:

  1. Sevgili Rimma,
    Aslında seni Ece Aymer'in İstanbul buluşmasında görmüştüm. Ben de oradaydım ama tanışma fırsatımız olmadı. Oradan döndükten sonra, blogunu aramış ama bulamamıştım. Şimdi seni bulduğuma çok sevindim...
    Tepsiyi çok beğendim. Dediğin gibi, elişi ürünler çok özel. Ve elişi yapanlar mutlaka bir ortak yön buluyorlar.
    Bundan sonra sık sık çalışmalarını görmeyi umuyorum, çünkü çok zevklisin...
    Yalnız küçük bir ricam olacak, o gün yani atölyeye gittiğimiz gün, Ece'ye verdiğin tüyoları buradan da paylaş lütfen. Fırçaları nasıl temizlediğini, plastikleri nasıl boyadığını anlatıyordun. Kalabalık yüzünden faydalanamadık bu güzel bilgilerden :)
    Sevgiler.

    ОтветитьУдалить
  2. Люблю морскую тему. Отличный поднос. Он деревянный?

    ОтветитьУдалить
  3. Gorika, спасибо! Поднос из МДФ.
    Светуля,спасибо! А я знаю, что тебе этот подносик нравится.)Скоро поставлю фото нового подноса, тоже в морском стиле, интересно, что ты про него скажешь. Я его почти доделала, совсем немного осталось, скоро будут фото.

    ОтветитьУдалить
  4. Sevgili MARİFETLİ PERİ! O kadar güzel şeyler yazmışsın bana, çök çök teşekkür ederim! Blogumu yeni yaptım,yeni yıldan önce. Uzun zaman bunu yapmak istiyordum, ancak zaman bulamıyordum. Ama artık benim de blogum var.Seni burada, izleyicilerim arasında görmek çök güzel. Buluşmamıza çök sevindim.Sorularına en yakın zaman cevapları blogumda yazıcağım, bildiğim her şeyi herkesle paylaşmak istiyorum,tabii ki benim blog arkadaşlarım için faydalı olabilir.Böyle tavsiyen için,bana hatırlattığın için teşekkür ederim!

    ОтветитьУдалить